Tv-programmet, Bytt är bytt

Filuren.com

Jag tog en skön promenad till en studio i Frihamnen, där programmet Bytt är bytt spelas in.
Att vara med på de första avsnitten av ett nytt tv-program är både roligt och tidskrävande.
En del kameravinklar är inte jämt bestämt innan eller så ändrar dem under gång, vilket är oftast kul att se.

Det första programmet började spelas in ca kl 15.00 och höll på till ca kl 19.30
Jag hade anmält mig till två program som skulle spela in idag men jag kände på mig att de skulle bli för tajt med och stanna kvar på program nr 2.

Att vara kunnig på antika saker är inte lätt. Vad kan du?
Jag hade valt fel ibland. Jaja, ni får väl själva avgöra vad ni hade valt. De kunde inte säga när programmet har premiär.
När det var slut så spö regnade så jag tog taxi hem.

Arbete och funktionshinder

Filuren.com
Detta skrev jag in till Karlavagnen 2014-08-21, tyvärr tog de aldrig upp det i programmet:
Jag har ett funktionshinder och har tidigare jobbat inom databranschen med lönebidrag.
NU har jag sjukersättning. Jag har många idéer på en hemsida som skulle vilja göra som skulle kunna bli inkomstbringande. Jag har varit på arbetsförmedlingen och pratat med dem om de kan hjälpa mig vidare. Jag vet att ni har gjort så att vi ska kunna tjäna en del innan det påverkar mina bidrag men jag fick kalla handen av arbetsförmedlingen. De sa att jag skulle bli av med bidraget om jag började satsa på hemsidan.
Jag skulle vilja utveckla denna ide till hemsida och ta in andra med i projektet. Jag har även fått möjligheten att ställa den här frågan till Maud Olofsson och hon tyckte lät orimligt att förlora mitt bidrag.

Tv publik, Okej härligt då säger vi så

Filuren.com

Härom veckan stötte jag på en person som brukar ta hand om publik på olika tv-program. Jag frågade om hon visste när ett program startade- Svaret blev nej, hon undrade också.
Jag slängde i väg ett mail och frågade när de startade.

Idag fick jag svar och bokade in mig på några program. I svaret kunde jag läsa: ”Okej härligt då säger vi så, välkomna två personer på alla tre inspelningar. Du vet ju hur allt funkar vid det här laget men jag tar med all info här nedan i alla fall!”

Extreme carters

Filuren.com
För kanske två år sedan bjöd jag hit Peter och Lasse och med sig hade de var sin assistent.
Jag ville visa filuren.com som är byggd på WordPress. Detta gjorde vi bara för att visa arbete som ligger bakom en hemsida/blogg. Då var alla ganska ivriga att komma igång med en egen sida. Eftersom jag känner till vad varje person klarar och inte, så kom vi fram till att Peter och lasse skulle skriva några texter på Filuren.com. Här det hänt? Svar nej.

Sedan dess har vi använt oss av en Facebook-grupp. Vilket har funkat bra, dock har jag fått ”rycka ut” om något ska ändras eller läggas till.

För nästan exakt ett år sedan så skrev jag att jag inte skulle åka till Åre, här kan ni läsa det. Jag sa också att jag kunde tänka mig att följa med på annat och hjälpa till att uppdatera Facebooksidan.

Idag utan förvarning fick jag ett mail om att Lasse har skapat gruppen ”Extreme Carters Sverige”. Till vilken anledning?
Har jag gjort något som inte alla tycker om och i så fall vad.
Och dessutom finns det tydligen en blogg också,

I slutet av mailet står det:
”Jag och Peter har andra sorts handikapp än du har och det är därför svårt för oss att göra saker utan assistenter. Det är därför som det inte hänt så mycket inom Extreme Carters. Jag vill att det skall hända mera.”

Mitt under tiden som jag skriver detta så ser jag att en röd prick kommer upp på Facebook, jag kollar vad det är.
Då är det en Medlemsförfrågan för den nya gruppen som antagligen Lasse har skapat.