Kusbölediket fick mig att se en äldre Bollmoradam

Filuren.com
Min assistent och Cornelia åkte på assistents fyrhjulingen efter mig och jag hade på filmkameran på min fyrhjuling. Jag tänkte åka till Lilla grustaget och filma lite där men jag ångade mig på vägen vid vägskylten.
Att köra ner och över diket var inget problem. När jag skulle köra upp på vägen ifrån skogen. Där vi har för många år sen varit och hämtade ved med traktorn. Jag vet att jag tänkte, nu gäller det att hålla jämn gas.
Jag gjorde tvärtom, gasa till. Vilket resulterade i att fyrhjuling tippade baklänges. Där låg jag mitt på bilvägen och fyrhjuling lågoxkså på bilvägen.
Jag blödde ifrån huvudet och slog i ena höften i vägen.

Cornelia sprang som ett sprut först träffade hon på Peter som bor nere vid vägen, han kom till oss och hjälpte till. Sedan sprang hon upp och ropade att ”Anders har ramlat, Anders har ramlat”.
Först kom Peter som bl.a. hindrade att bilar som kom åkte fort förbi samt få fyrhjulingen till sidan av vägen.
Sedan kom Kalle och Micke som också hjälptee till. Efter ett tag körde jag fyrhjulingen upp till Sussies hus. Där torkade malin såret och tittade på det. Hon tyckte att någon läkare borde titta på det.

Kalle körde mig och assistenten ner till Myrvikens vårdcentral, Malin hängde också med. Nästan hela vägen dit var jag ledsen. Ledsen att jag vet så väl att man ska hålla jämn fart över de flesta hinder som man kör fyrhjuling.

Kalle bad sjuksköterskan komma ut till bilen för att vgöra om vi var tvugna att åka vidare eller om de kunde ta hem mig där, jag fick kliva ur bilen. De tvättade rent såret och rakade bort lite hår för att kunna sätta dit plåster/tejp. Det visade att den ena sjuksköterskan kom ifrån Bollmora. Så när hon jobbade med såret så blev det lite Tyresö-snack

Så här några timmar efter har jag bara ont i ena höften, den som slog i vägen med.

Hissa mig hit, hissa mig dit

Filuren.com
När jag kom hem ifrån kryssningen så fungerade hissen som tur var. Jag var KAFFESUGEN efter en vecka med dåligt kaffe, i alla fall för min smak. Så det blev en snabbis ner till Hemköp och köpa mjölk. Som tur var funkade hissen både när jag åkte ner och upp. Bara någon halvtimme senare så hissen trasig igen. Vi ringde och felanmälde hissen, de var där efter någon timme tror jag.
På torsdagen fick jag oväntat besök av Lena som vattnar mina blommor när jag är borta.
Hela kommande veckan höll hissen på att strula, t.ex. Fredag, vid 08.30 o ca 10.30 funka emellan.

Sov om du får för Gewa

Filuren.com
När jag skulle lägga mig natten som var, ca 02.30. Så kunde jag inte tända sänglampan med min Gewa-dosa. Detta har hänt några gånger, jag kan öppna dörren så det är alltså inte batteriet som är kört.
Funderade i någon minut och beslöt mig för att flytta sängbordet ca 5 cm. Sedan gick det utmärkt att släcka lampan. Hm.

Nordeapost som jag rev med gott samvete

Filuren.com

När jag satt på båten vid middagen skulle jag betala vinflaskan som jag tog till maten. Köpet gick inte igenom av någon anledning så en annan fick lägga ut för det. Dagen efter gick vi till Guest Relations och de ringde upp Nordea och hävde spärren, sedan gick det bra att använda kortet.

När jag kom hem så hade jag ett meddelande på telefonsvararen ifrån Nordea.
”vi ringer dig ang visa/bankkort, ring upp oss.”

Jag åkte till Zinkensdamm för att köpa ett nytt skal till mobilen, jag hade vart där innan kryssningen och beställde ett. Jag har en spricka i skärmen som bara blir längre och längre. Ingen var i affären trots att öppettiderna på dörren tydde på att de var öppet.

Då började jag leta efter ett Nordeakontor. Det blev det på Götgatan. Där hjälpte banktjänstemannen mig med mina frågor angående Visakortet. Av någon anledning så fanns det två olika visakort kopplade till mitt personkonto utan att jag visste om det. Mitt ordinarie och ett som jag inte kände igen kortnumret på. Då detta var okänt för mig beslöt vi att det var lika bra att spärra det okända kortet. Dessutom fanns det ingen notering i deras system över att de hade ringt mig eller att mitt vanliga kort hade haft en tillfällig spärr på sig. Jag tackade för hjälpen och hon sa att jag skulle återkomma om det blev något annat problem.

Dagen efter fick jag en avi ifrån Sabis att jag har ett brev ifrån Nordea, plus att jag fick ett annat brev med pinkoden. Ytterligare en dag efter det får jag ett brev ifrån Nordea att de misstänker att mitt bankkortnummer har kommit i orätta händer och att jag ska ringa de.
Innehållet i dessa två brev rev jag sönder med gott samvete.

Youtube prenumeranter

Filuren.com
Efter några månader som jag började att lägga upp filmklipp på Youtube så fick jag enstaka prenumeranter, vilket kändes stort.
När jag får någon ny prenumerant idag så känns det självklart lika stort men kanske på ett annat sätt.
Att folk verkligen gillar det dom lilla jag filmar och gör 🙂
Så varför inte 50-100 NYA prenumeranter inom ett år…. Idag har jag 41 prenumeranter.

Bilder Riga 2013-07-12