Personlig assistent; TILLGÄNGLIG ASSISTANS STOCKHOLM AB; Stockholm

Filuren.com
Personlig assistent; TILLGÄNGLIG ASSISTANS STOCKHOLM AB; Stockholm
1 plats.
Jag är en cp-skadad kille i 44 års åldern. Jag är självständig och aktiv med många intressen. Jag är ofta ute på aktiviteter. Åker gärna till mitt landställe och drar ut i naturen på fyrhjulingen. Jag går då och då på ishockey och med AIK. Jag har också ett stort dataintresse samt tv-inspelningar.

Nu söker jag en assistent som kan arbeta som inhoppande vikarier. Du som söker bör vara över 25 år. Eftersom jag är ute och rör på mig såpass mycket, är det bra om Du praktiskt lagd, fysiskt stark, i god form och delar mina intressen. Det är viktigt att Du är lyhörd och bra på att samarbeta. Har Du erfarenhet av tekniken att hantera en manuell rullstol är detta ett plus.

Jag driver Tillgänglig Assistans Stockholm AB och mycket intresserad av tillgänglighetsfrågor och engagerar mig i frågor som leder till att samhället är fritt och tillgängligt för alla. Min egen assistans präglas av denna grundsyn. Stämningen i assistentgruppen är glad och professionell.
Eftersom jag har talsvårigheter och ibland behöver assistans med tolkning och ofta även anteckningar, är det viktigt att du är lyhörd och kan formulera dig i tal och skrift.

Enbart skriftliga ansökningar. Inskickade handlingar går ej i retur. Hör endast av mig till personer jag finner intressanta för intervju.

Lön
Kollektivavtal

Vi tar emot ansökan via epost: anders@tillgangligassistans.se

Beck

Filuren.com

För kanske 12 år sedan, då började jag titta på Beck-filmerna.
Redan på den tiden blev jag nyfiken på att vara med som statist. Jag gjorde inget för att uppnå min tanke, vilket jag kan gräma mig över. Jag tror att ett par år senare lade jag upp en profil på en statistsida, profilen var väldigt tom. Den innehöll ingenting. Jag fick för mig att nu var jag med och satt bara och väntade att något skulle hända. Hände det något då? Absolut ingenting hände.

En gång när jag gick till Bosse, det kan ha varit kanske 2005-2008. Så gick jag förbi en polisstation som ligger på Östermalm. Där var det massa människor och filmkameror. Jag hann se att både Peter Haber och Mikael Persbrandt stod vid någon polisbil.

I Februari 2015 anmälde jag till en statistroll via statist.se, efter någon dag så ringde de upp och bokade in mig. Statistansvarig ville boka in mig på en scen som skulle spelas in i Februari 2015 på Medborgarplatsen.

Efter samtalet så skrek jag nästan av lycka. Hela dagen var jag jätteglad. Det var svårt att sitta stilla på Skavlan-inspelning som var min sista på ett tag. I slutet av dagen fick jag möjligheten att byta några ord med Måns Nathanaelson.

Filmen Gunvald hade premiär på C MORE 1/1 2015. Jag är med 1.04.05 in i filmen. Det är en scen med glasrutor i. Man ser min rullstols handtag och ryggsäck speglas i en glasruta.

Brev till Apple support

Filuren.com

Hej!
Jag heter Anders Berglund, 44 år.
Jag har ett rörelsehinder som bl.a. innebär att jag har dålig finmotorik och har talsvårigheter.
Under många år har jag haft ett stort intresse för datorer och tagit del av tekniska hjälpmedel som finns.

I somras införskaffade jag min första Iphone. Jag hade länge funderat kring hur jag skulle klara av att hantera en modern mobil trots mitt stora teknikintresse. De frågor som dök upp var: Hur lång tid kommer ett sms ta att skriva? Kan jag öppna och använda olika appar eller gör min dåliga finmotorik det omöjligt att hänga med i dagens moderna sociala media utveckling?

Jag gjorde en film när jag försöker skriva ett sms. Den kan ni se här.

Jag använder https://www.icloud.com ganska mycket. När jag lägger upp bilder på Facebook som jag har tagit med min Iphone 4C så brukar jag gå in via min dator för att skriva bildtexten och tagga personer, eftersom det går fortare för mig.

Varför finns det ingen sms-funktion i Icloud?
Skulle ni inte kunna lägga till sms-funktion i Icloud?

För er som är intresserad av att läsa äldre inlägg i ”Mobil härvan”.