Viktor Petrovski

Filuren.com
På förmiddagen hörde jag att Viktor Petrovski skulle komma till musiktestet som brukar vara på P4 Radio Stockholm varje fredag.
Jag ville hinna säga hej till honom och fråga om han kom ihåg de papper som jag lämnade till honom på Hovet. Mer kan ni läsa här.
Han kom ihåg det och berättade han startat ett produktionsbolag samt att han skulle åka till Sotji och jobba.

Maud Olofsson – arbetsmarknaden

Filuren.com
I tisdags Maud Olofsson gäst i SVT Gomorron och intervjuades om hennes nya bok. Efteråt tänkte jag att jag skulle skriva till henne och fråga kring handikappade och arbete. Det låg kvar som en tanke i bakhuvudet men kom aldrig till skott.
Jag fick möjligheten att prata med Maud utanför Skavlan studion. Frågade om arbetsmarknaden för handikappade.
Berättade om att man inte var till arbetsmarknadens förfogande trots att man vill och la till att det har varit ett inslag på P4 om just detta idag. Tog upp problemet som jag tidigare stött från arbetsförmedlingen då jag ville starta ett projekt men fick nobben då detta hade inneburit att jag måste skriva in mig på arbetsförmedlingen som arbetssökande. Det innebär då att jag förlorar mitt bidrag.

Maud skakade på huvudet och höll med.

Skicart en diskriminerande sport?

Filuren.com
Vad jag vet så finns ankarliftar inte på så många skidorter i världen. Sittliftar är mycket billigare att bygga och har högre kapacitet. Vi som åker Skicart är beroende av att det finns ankar- eller knappliftar för överhuvudtaget kunna åka.

Är Skicart en diskriminerande sport? Vi kan aldrig fundera på att tävla internationellt eller ännu mindre i paralympics.

Inspelning av SNN news

Filuren.com
Efter dagens inspelning av SNN news hann jag prata lite Mikael Tornving och fick höra att han skulle hasta iväg till kvällens föreställning av Pricilla. Jag var och såg den föreställningen tidigare. Mikael undrade hur gammal jag var och jag kunde uppskatta musiken. Jag glömde dock fråga om han märkte något under föreställningen jag var på, 9/1. Det var nämligen så att mannen som satt framför mig fick en attack av alvarligare slag och blev så illa däran att personalen fick hjälpa till att bära bort honom.

Jerry Williams

Filuren.com

I höstats hörde jag att Jerry Williams skulle ut på sin sista turné nu på vårkanten. Jag tänkte redan då att de vill jag se men jag köpte aldrig någon biljett. Nyss var har gäst i P4 Radio Stockholm och då kände jag att, Nu bokar jag.
Jag skrev en fråga på P4 Radio Stockholms Facebooksida som kom med i programmet.

Häggsåssjön Fyrhjulingstur

Filuren.com
Det var en varm sommarkväll för ca 10 år sedan när min assistent Lars och jag bestämde oss för att ta en tur till Häggsåssjön på Fyrhjulingarna. När vi kom fram till Häggsåssjön så såg jag en bred grusväg som inte jag kände igen, vi åkte fram och tittade på de. Lars klev av fyrhjulingen och promenerade ner. Grusvägen ledde ner mot stranden efter ett tag så såg två personer som satt vid en eldstad och eldade. När jag såg de så stängde jag av fyrhjulingen. Mannen kom fram till mig med bestämda steg och sa till mig: ”Här får du inte köra. Vägen är bara till för handikappade.” Jag försökte få ur mig några ord men han hörde inte vad jag sa. Som tur var så kom Lars och hjälpa till med kommunikationen.
Gissa om mannen kände sig dum, han bad naturligtvis om förlåt. Efter de bjöd han oss till sin eld, där vi både fick fika och samtalade med dem. Det blev en väldig trevlig stund med en del skatt över vad som hände.