Så ska det låta – skylten – toa

Filuren.com
Innan varje tv-inspelning så går jag på toa för man vet aldrig hur lång tid inspelningen tar. Så gjorde jag också denna gången när ett av Så ska det låta programmen spelas in, men det kom inget. Vi hade just gått in i studion och inspelningen gick igång.
Kalle Moraeus skulle inleda med att berätta vilka som var med i programmet. Då upptäckte någon att en del av skylten ”Så ska det låta” inte lyste. Då kände jag att jag var tvungen att gå på toa. Jag vinkade till mig en viss Peter och berättade mitt dilemma. Han kallade på en Vakt som hjälpte mig ut ur studion. Eftersom jag visste var toan ligger på studioplanet så gick det fort och smidigt.
När jag kom tillbaka in i studio så höll de fortfarande på att lösa problemet med skylten, vilket kändes skönt för då var det inte mig de väntade på.

Mobilhärvan

Filuren.com

Efter att ha letat efter en mobil i ca 4-5 månader så bestämde jag mig för att ta kontakt med min logoped på Huddinge Sjukhus. Vi bokade in ett möte där jag fick berätta om mitt problem med att hitta en modern mobil som jag klarar av.
Henn föreslog att vi skulle boka in ett möte på StoCKK – Stockholm center för kommunikativt och kognitivt stöd, jag var där 2014-12-11.
Med på mötet var också två andra person som jobbade där. En kände jag direkt igen när jag såg honom med sin namnbricka.
Han var inblandat när jag skulle få en dator i skolan på högstadiet. Jag sa, innan vi går härifrån måste jag visa dig något.

Jag förklarade vad jag ville ha hjälp med: Att hitta en fungerade mobil som jag klarar av att använda. Jag vill inte få hjälp med någon ställning där man kan fästa en surfplatta. Vilket dem sa att de kunde hjälpa till med, om jag köpte surfplattan själv.
Däremot kunde jag få vissa hjälpmedelsprogram som de lägga in.

De hade varit ute på nätet och sökt på Nokia C5, pricipe som jag också har gjort. Det ända rådet som jag fick var att kontakta två annonser som de hittade via Blocket.

Innan jag åkte hem så visade jag x Erfarenheter av undervisning med datorn som hjälpmedel
Han blev glad och vi pratade lite gamla minnen.

På vägen till tunnelbanan funderade jag på jag hade fått ut av mötet. Inte mycket. Den informationen hade jag kunna söka upp hemma.
Efter några dagar så kontaktade jag ett av ”tipsen”, det visade sig att han bodde någon stans ute i landet. Han hade 2 stycken av modellen som jag sökte. Jag köpte båda två. 🙂 Vi sågs igår och genomförde affären.

Bio: Medicien

Filuren.com
Jag hittade detta inlägg som jag inte har publicerat tidigare.
14/9 var jag på bio och såg Medicinen.
Jag märkte att jag såg filmen ut ifrån ett helt nytt sett.
I flera scener tänkte jag: ”undra hur många gånger som de fick ta om det här”.

Statist rullar

Filuren.com

För någon månad sedan hade jag ingen tanke på att starta ett till företag.
Jag blev tillfrågad om att göra en sak som krävde F-skatt. Ett jobb är klart men jag har ett i pipeline.
Mer om det kommer i vår.
För några dagar sedan blev alla papper klara ifrån Bolagsverket och Skatteverket för min andra firma Statist rullar.