Utomhus bild

Filuren.com

Idag var det dags att bli fotograferad utomhus mitt i en park. En förutsättning för att bilden skulle tas var att det var snö på marken.
Vi skulle ligga på rygg marken efter varandra. Så man bildade en lång linje, vi blev 17 personer. Varje person fick ett nr som henn skulle lägga sig i. Eftersom ryggläge är inte mitt favoritläge så valde hag att lägga mig sist i kedjan. Nackdelen var att jag hamnar längst bak i bilden.

Ifrån en bro tog de bilderna som de ville ha.

Jag tycker att det är spännande och utmanade att anmäla sig till olika saker. Och se vad man klarar av och ibland flytta några gränser.

Bilden kommer nog ut i vår. Deras sida, Annicaphotography

Jesper leker med motorsåg Nyhetsmorgon lördag

Filuren.com
När jag satt och åt frukost i soffan så tittade jag på Nyhetsmorgon lördag så såg jag inslaget där Jesper Börjesson fick testa att köra en motorsåg i ett isblock utanför Tv4-huset. Innan en reklampause tog Jesper motorsågen och sa att det är viktigt att ha hjälm på sig, dock sas det inget om Skyddsbyxor.
Jag satt och undrade varför de höll på med.
När jag satt och väntade på att morgonens gäster skulle komma ut pratade jag lite med hon som ansvarade för isskulpturen och jag frågade varför han inte hade skyddsbyxor på sig. Hon sa att han borde ha haft skyddsbyxor men hon hann inte ordna det. Hon sa att det finns en ny lag från första Januari i år som gäller arbete med motorsåg, man behöver en utbildning och skyddskläder. Den lagen kände jag inte till men oavsett lag eller inte, finns det en risk att en kroppsdel ryker.

Skavlan inspelning

Filuren.com

Igår när jag var i entrén till SVT-huset så var det nästan fullt med folk. En del av dem skulle prices som jag publik på veckans avsnitt av Skavlan. I år har Skavlan en ”publik uppvärmare”, förra veckan när det var sässångpremiär.

Jag såg ett bekant SVT anskite för mig. Han syns inte i tv men jobbar ofta med som guide. Han guidar runt grupper i SVT-huset. Det var han som var guide när jag förra året gick en visning.

När jag var nere på studioplan så hälsade vi på varandra igen. Han sa något till sin grupp, ”han är här ofta”. 🙂

Rullande schema

Filuren.com
Att ha en schema-mall där man endast lägger in anställningsnummer och tiderna är bra att ha. Varför ska man skriva ut namnen när man kan hämta dem ifrån en annan fil? Självklart räknar filen ut genomsnitt per vecka och Tjänstgöringsgraden i procent.

Namnen hämtas ifrån en annan fil. På samma sätt använder jag en annan fil för att hålla koll på hur många timmar assistenterna har jobbat. Även i denna fil behöver jag aldrig skriva ut fullständiga namnet. Utan bara anställningsnumret som hämtar fullständiga namnet.