Boende

Krusboda Där bodde jag mina första levnadsår i familjen som består av mamma Ebba, pappa Kalle, halvsyskons Anne-lee och Stefan.  Vi bodde i ett radhus som var i två våningar. Jag kröp på den tiden. Så de fick göra en grind för trappan, annars hade jag nog ramlat ner för den.

Kumla Allé
Vi byggde ut huset till det dubbla. Huset var i två våningar, så vi fick en hiss som jag kunde sköta. Jag fick det största sovrummet. På tomten hade vi äppelträd. Jag brukade krypa och plocka upp all fallfrukt. På valborg var vi ibland nere på ängen vid scoutstugan. På samma äng har de gjort fins med dammar och träd. Våren -02 så var Kungen och invigde platsen.  På våren brukade mamma och jag åka ut med min permobil till Fornudden och plocka vitsippor.

Linde
Där bodde mamma och jag ca 13 år, vi bodde i ett radhus. Varje vår hade hela området en städdag, där man tog bort allt onödigt. De lade allt i säckar som jag fick köra på mitt lilla släp till Permobilen. Jag åkte mycket med min Permobil och utforska nya platser runt om i närheten, för det mesta i Tyresö men också lite i grannkomunen Haninge. Jag tycker om att utforska nya platser och område. Det var lätt att åka till Tyresö centrum när cykelvägen var klar förbi Barnsjön men också åka längs med Dreviken. På 90-talet började man riva alla sommarhus längs med vattnet för att bygga Gudöterassen.

Gudö
Farmor och farfar hade en villa med en stor trädgård. Den låg i Gudö, som ligger mellan Tyresö och Vendelsö.  Pappa flyttade dit samtidigt som mamma och jag flyttade till Linde. Jag hälsade på honom varje söndag. Jag ville hjälpa till att klippa gräset. Vi band fast gräsklipparen efter Permobilen. Det gick rätt så bra men det var lite svårt att svänga. Efter några år så köpte pappa en gräsklippartraktor, den var jätterolig att köra.  På tomten fanns det många äppelträd, päronträd och buskar. Det blev en hel del frukt till mos och saft. Sätra Det var ett bra elevhem för handikappade ungdomar. De hade dels korttidare och fasta. Som korttidare menas med att man kommer dit och bo där några dagar. Medans de fasta bodde där under hela veckorna och vissa helger åkte man hem till sin familj. De var tre personalgrupper som jobbade. Jag vågar nästan lova att alla hade en ”favorit” grupp, så även jag.  I början vågade inte jag sova över där. Det tog ett par år innan jag gjorde det. Där fanns det oftas någon eller några att hitta på något med. En annan populär syssla var att spela kortspelet Plump. Det kunde lätt bli flera spel på rad. Vi gjorde några egna regler, t.ex. dubbel. Om man inte får det som man vill ha så hannar man på noll.

Skarpnäck
Min första lägenhet var i  Skarpnäck  våren -94. Skarpnäck ligger i utkanten av Stockholm. När jag flyttade till Skarpnäck fanns det ingen tunnelbana. Så man fick gå till Bagarmossen när man ville åka tunnelbana. Efter ca ett och halvt år så stod den hundrade tunnelbanestationen färdig i Skarpnäck. I samma veva anställde kommunen personliga assistenter åt mig. Jag hade aldrig haft assistenter tidigare. Efter ett tag så ville jag bli egen. Så jag gick över till Särnmarks ekonomi assistans. De hade jag i ett par år. Därefter hade jag Passform. Nu har jag AOM.

Östermalm
Jag fick en lägenhet på Östermalm sommaren 2001. De är en stor två med en stor balkong.
Det är nära till mycket både till centrum men också till grönområden.

Print Friendly, PDF & Email

2 reaktioner på ”Boende”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *