Nya Värtahamnen

För några veckor sedan fick jag ett informationsblad om hur nya Värtahamnen kommer att se ut och fakta kring det.
Ikväll var det dags att gå på mötet som skulle hållas i Stockholms Hamnars utställningslokal, i Frihamnen.
Väl framme vid entrén så visste ingen där vart mötet skulle hållas. Sedan visade sig att utställningslokalen låg på tredje våningen. En del personer tillsammans med mig väntade på hissen men hissen kom aldrig, så vi tog rulltrappan istället. Självklart är att åka i rulltrappa inget problem men det fanns bara rulltrappa till första våningen. Min assistent fick gå upp och hämta någon som hade kort till hissen.
Själva mötet var ganska segt att lyssna på. De som hamnade längre bak hörde inte vad de sa, de som pratade hade inga mikrofoner. Det medförde att de kom rop var och annan minut att prata högre.
En nyhet som inte jag tagit till mig tidigare var att spårvagn kommer och dras ut till Värtahamnen. Så när jag kom hem igen så googlede jag fram hur den skulle dras.

Det kommer att bli spännande och följa utvecklingen i Värtahamnen.

Bilder ifrån strängnäs

En vattendag i Strängnäs

Igår var det dags för Lasse, Peter och mig samt våra assistenter att åka till Strängnäs för att åka vattenskidor. Min assistent och jag tog tunnelbanan till T-centralen där vi mötte upp de andra. Där tog vi tåget till Strängnäs. Det låg på ett fd militärområde, det märkes på vägen som var lite igenvuxen.

När vi blev avsläppta så var det helt öde, varken Anders eller Bobbo var där, vi gick ner till stranden. Efter ett tag kom Anders i en motorbåt och Bobbo i en bil med ett släp full av grejor.

Man skulle sätta på sig en våtdräkt med blixtlås innan man skulle ut och åka vattenskidor. Den var svår att få på sig. När jag hade fått på mig ca halva våtdräkt så upptäckte vi att den var åt fel håll, så det var bara att tränga av den och böra om.

Väl ute i vattnet på ett par vattenskidor hade jag Bobbo som åkte med. Det var jättesvårt att åka för jag spände mig för mycket och sedan stod jag inte så bra på skidorna som jag och bobbo skulle stå tillsammans på.

På eftermiddagen fick vi prova på att åka på en ”Gummiflotte” och en omgjord Skicart. Båda var roliga att åka.
Sist fick jag köra en tur med motorbåten.

Taxiresan

I Fredags när jag skulle åka ut till Nacka för att fira Gunnel och John så räknade jag med ca 35-40 minuters restid.
Till att börja med hade han som många andra, svårt att få in min manuella rullstol in i Bagageutrymme. Det är inga problem om man plockar isär rullstolen. Jag har en sån där ”ovanlig rullstol” av märket Panthera 🙂 Som vanligt fick min assistent hjälpa till med att få in rullstolen.
Sedan började ännu en ”GPS-körning”. Han tittade nästan oftare på GPS:en än på vägen, kändes det som. Sedan var det dags att svänga rak emot trafiken. Då tänkte jag: ska vi hoppa av här innan det händer någon olycka. Jag avvaktade ett tag och som tur var gick de lite bättre. Ja, förutom att han körde nästan in i flera bilar.

Undra om han blir den andra som får sparken efter att jag har ringt färdtjänst…