Dagsaktuella teknikutveckling?

När man går in på Post- och telestyrelsens hemsida pts.se, så kan man läsa följande:

”Doro AB
Projektet syftar till att ge personer med kognitiva funktionshinder, t.ex. problem med minne, struktur och inlärning, tillgång till moderna kommunikationsmedel som är lätta att använda, i form av applikationer för Skype och Facebook.”
Källa: http://www.pts.se/sv/Funktionshinder/PTS-innovationstavling/Begriplighet-och-interaktion/

Vad menar man med moderna kommunikationsmedel? Jag kan endast tolka det på ett enda sätt. Att man ska kunna följa med i dagsaktuella teknikutveckling.

Teknik och handikapp – går det ihop

I många fall hjälper tekniken till och underlätta en del för oss som är funktionshindrad. Många av oss har ett eller flera hjälpmedel där tekniken är jätteviktigt. Det finns en uppsjö av hjälpmedel till t.ex. datorn. Det spelar ingen roll om du är blind, har inga armar eller ben, har dålig finmotorik. Det är bara några områden där det finns flera typer av hjälpmedel. Eller olika typer rullstolar och elrullstolar. Här måste en varning utfärdas. Om du som jag har talsvårigheter, sätt dig inte vid dragon dictate som är eller var ett röststyrningsprogram. När jag skulle prata in min profil, efter ett tag så kom det upp någon halvstor dialogruta där det stod något liknade: Programmet kan inte fortsätta för du pratar för otydligt. Tur att jag inte kände mig kränkt…

Vissa som har ett rörelsehindrad är ganska teknik intresserad av sig. Självklart finns det rätt så många som inte kan något. Det är som allt annat, väldigt blandat
som inte behöver eller har en koppling till funktionshindret.

Jag är ganska intresserad av teknik. Det är därför som de gör ont att se alla andra gå runt med sina Ipad och Smartphone. Jag vill också kunna vara med på ”mobil-tåget” men det är omöjligt för jag klarar inte av de häftiga tekniska apparater som olika företag spottar ut sig.

Ett aktuellt ämne för mig är att hitta en modern mobil, som ni har kunnat läsa om här på Filuren.com.

Det kommer upp tre frågeställningar i huvudet:

Vilka valmöjligheter har vi
Hur modern får vi vara
Vilka krav har vi

MC mässan

Några bilder ifrån idag. Som ni ser så var jag inte ensam där 🙂

Magnus begravning

Magnus begravdes idag i danderyd kyrka. Magnus som var son till Ingmar och gertrud, som också har landställe i Kusböle. Magnus gick bort alldeles förtidigt p.g.a. av sin svåra sjukdomen, han blev 49 år gammal.

Jag var lite osäker på hur lång tid som de skulle ta att åka taxi dit, men väl i taxin så kändes det rätt bra. Vi var framme i Danderyd i ganska bra tid men varken jag eller chauffören hittade kyrkan, så jag kom lite för sent. Det kändes inte bra.
Själva begravningen var fin och varm.
Jag reagerade dock på en sak. Jag satt längs bak på vänster sida i min rullstol. När det var dags för att lägga sin blomma på kista. Vaktmästaren vinkade att jag skulle rulla fram innan någon annan har gått fram ifrån den vänstra delen. Hm, undra varför…
När jag hade lagt rosen på kistan och åkte förbi gertrud så gav hon en värmande kram.

Efter begravningen så var kyrkkaffe, för ett tag så kändes det som få visste vart det skulle vara. Jag hann tänka och fråga om jag skulle beställa taxi eller inte. Det visas sig att det skulle vara i en närliggande byggnad.

Jag höll på att skriva, som vanligt var taxin sen när jag skulla hem och dessutom hade jag inte numret till 020 rullstolstaxi inlagt i mobilen, till min förtvivlan. Så det blev att ringa ”det vanliga numret”, jag fick vänta på taxin, suck.