Bilder: Norra Länken Invigning 2014-11-30

Stockholm Tunnel Run 2014 – På ett ställe kände jag igen mig

Filuren.com

Lördagen 2014-11-22 var dagen här när Stockholm Tunnel Run 2014 gick av stapeln.

När jag skulle ta mig till loppet så gick jag Erik Dahlbergsgatan ner till Lidingövägen. Där började man se människor med gula tävlingsvästar. En del hade precis sprungit men det var många fler som var på väg till start. Ju närmare närmare Värtahamnen som jag kom destå mer folk blev det.

Jag hade bestämt träff med Per och Micke vid Ica Värtan. De kom dit i bilar plus släpvagnar med Bead. Sammanlagt blev vi 4 Bead som körde loppet.

Vi fick vänta på en person som hade åkt till någon annan plats i Värtan, det var ingen som förstod var hon stod och väntade. När vi var på väg till start så hittade henne till slut.

Vi startade i sista gruppen och längst bak i den. Loppet gick nästan helt i tunnlar, det vara bara någon gång som man såg dagsljus för att sedan svänga ner tillbaka i tunneln.

Längst vägen fick man se en del konst som finns på väggarna. På ett ställe var det någon som spelade disco musik. På ett annat ställe var det någon som höll på med eld, under kontrollerade former.
Vissa partier var ganska mörka. Då såg man alla deltagare i sina gula västar som lyste upp.

På ett ställe kände jag igen mig. Där hade jag varit en gång tidigare när det var öppet hus. Se Filmen här.

Jag har för mig att det var någon blåsorkester som satt och spelade.

Stockholm Tunnel Run 2014 med en Bead

Filuren.com

När jag gick i femte klass i Skanskvarnsskolan så öppnade Söderledstunneln. Jag vill minnas att min klasskamrat Thomas med familj gick i tunneln, innan de öppnade den för bil trafik.

Jag minns ganska väl vad jag gjorde Söndagen 2004-10-17 när södra länken öppnades. Några släktingar var här på födelsedagsfika.
Mina tankar var någon annan stans. Efter att alla hade gått så beställde jag en taxi till Maxi stormarknad Nacka. Jag ville se och åka i Södra länken, den öppnades samma dag för biltrafik. Det gjorde jag för att jag ville se hur nya tunneln såg ut. När jag var i Nacka så passade jag på att handla mjölk. När jag skulle beställa tillbakaresan så beställde jag den från Nacka till tunnelbanan i Liljeholmen för då kunde jag be taxichauffören ta en annan del av Södra länken.

Mitten av November 2013 såg jag att Stockholm Tunnel Run 2014 skulle gå av stapeln 2014-11-18, då kastade jag mig över datorn och anmälde mig till loppet med än gång.

Sedan ett antal har jag haft kontakt med Per Stjärnehag och Mikael Zingmark som har tagit fram BEAD
Bead är ett trehjuling hjälpmedel som går på batteri. Man kör upp med sin manuella rullstol och och låser fast den, sen kan man köra som en moped, men den klassas som cykel.

Per hjälpte mig att ta reda om att det var okej för arrangören att jag får åka med en Bead.

SVT Serien Blå ögon

Filuren.com
Min allra första statistroll blev i Tessinparken, början av juli. Denna dagen var det blandat väder, ibland solsken och ibland regnskurar.

I informationsmailet inför inspelningsdagen fick man veta att man skulle ha med sig ca 3 ombyten av kläder. Det skulle man ha om de tyckte att man hade fel färger.

Innan vi skulle börja filma så kände jag att jag behövde på toa. Då gick vi till ett Café i närheten som också var lite som tillhåll för oss statister.
Men när jag var väl där så gick det över och samtidigt ropade de att det var dags för filmning. Så det bara att skynda sig tillbaka.

Serien heter Blå ögon och den här var det scener till del sex och del ett sänds den 30 November 2014.

Nokia mobilen

Filuren.com

För några månader sedan letade jag efter en mobilaffär som kunde laga min kära Nokia C5 mobil. USB-kontakten på min mobil började bli glapp, den är så välanvänd.
Det är nog några av er som tycker att jag är gammalmodig. Jag behöver en BRA knapptelefon som inte idiot-förklarar användaren. Vilket jag tycker att Doro-telefonen gör eftersom den har så få funktioner.

Jag har för att redan i våras eller början av sommaren så började jag leta upp mobiler i olika affärer. Jag såg jättemånga fina smarta mobiler. Problemet är att jag klarar inte av en pekskärm. Jag har för spattiga rörelser för att de ska bli bra.

Efter att ha besökt ett antal affärer så hittade jag till slut Nordic Mobile Service som sa att de kunde laga mobilen, i augusti 2014. Nu kändes det väldig bra att det skulle ordna sig.
Egentligen skulle man lämna in mobilen och bli av med den i ca 7 till 10 dagar, det kändes sådär. Jag berättade att jag behövde mobilen för att hålla kontakten främst till mina assister. Vi kom överens att jag skulle få behålla mobilen och de skulle ringa när delarna hade kommit. På så sätt blev jag bara av med mobilen, kanske 2-3 dagar. Efter någon dag så hörde de av sig och frågade om de gjorde något om jag förlorade möjligheten att använda kameran för de hade hittat en kontakt som skulle passa. Jag sa att det var okej. Jag blev jätteglad, äntligen skulle jag få tillbaka en lagad mobil.
Lyckan varade i några få dagar, innan lagningen lossnade. Jahap, då var det bara att åka tillbaka och se vad de sa. Jag fick pengarna tillbaka, alltså på ruta noll igen.

Luften gick ur mig ett tag. Sedan gick jag ut på nätet och försökte komma på hur jag skulle hitta en fungerade mobil. Då hittade jag en mobilaffär i Helsingborg som hade en Nokia C5, som min mobil heter. Jag hittade hemsidan efter att min assistent hade gått hem för kvällen så jag kunde inte nå min bankdosa. Det stod att det fanns endast tre i lager. Jag funderade om jag vågade lämna hemsidan några timmar, om andra skulle köpa under natten. Så jag påbörjade ett köp och lät datorn vara på hela natten. På morgon slängde jag mig över datorn och slutförde köpet.
Nu äntligen skulle allt vara klappat och klart. Varje dag var jag ivrig och kolla om jag hade ett paket och hämta. Efter någon vecka utan paket så försökte jag att ringa affären, de var en telefonsvarare som sa vilka telefontider som de hade. Dagen efter ringde jag dit igen, samma sak då. Så höll jag på i kanske två veckor.
Sedan gav jag upp och gick till polisen och gjorde en anmälan. Efter några veckor fick jag ett brev, där det stod att ärendet var nerlagt. Plötsligt en dag så kom pengarna in på kontot ändå. Fråga inte mig hur och vem som satte in dem.

I slutet av sommaren blev det en spricka i displayen och nu nu har den växt, så nu är den över hela.