Nokia mobilen

Filuren.com

För några månader sedan letade jag efter en mobilaffär som kunde laga min kära Nokia C5 mobil. USB-kontakten på min mobil började bli glapp, den är så välanvänd.
Det är nog några av er som tycker att jag är gammalmodig. Jag behöver en BRA knapptelefon som inte idiot-förklarar användaren. Vilket jag tycker att Doro-telefonen gör eftersom den har så få funktioner.

Jag har för att redan i våras eller början av sommaren så började jag leta upp mobiler i olika affärer. Jag såg jättemånga fina smarta mobiler. Problemet är att jag klarar inte av en pekskärm. Jag har för spattiga rörelser för att de ska bli bra.

Efter att ha besökt ett antal affärer så hittade jag till slut Nordic Mobile Service som sa att de kunde laga mobilen, i augusti 2014. Nu kändes det väldig bra att det skulle ordna sig.
Egentligen skulle man lämna in mobilen och bli av med den i ca 7 till 10 dagar, det kändes sådär. Jag berättade att jag behövde mobilen för att hålla kontakten främst till mina assister. Vi kom överens att jag skulle få behålla mobilen och de skulle ringa när delarna hade kommit. På så sätt blev jag bara av med mobilen, kanske 2-3 dagar. Efter någon dag så hörde de av sig och frågade om de gjorde något om jag förlorade möjligheten att använda kameran för de hade hittat en kontakt som skulle passa. Jag sa att det var okej. Jag blev jätteglad, äntligen skulle jag få tillbaka en lagad mobil.
Lyckan varade i några få dagar, innan lagningen lossnade. Jahap, då var det bara att åka tillbaka och se vad de sa. Jag fick pengarna tillbaka, alltså på ruta noll igen.

Luften gick ur mig ett tag. Sedan gick jag ut på nätet och försökte komma på hur jag skulle hitta en fungerade mobil. Då hittade jag en mobilaffär i Helsingborg som hade en Nokia C5, som min mobil heter. Jag hittade hemsidan efter att min assistent hade gått hem för kvällen så jag kunde inte nå min bankdosa. Det stod att det fanns endast tre i lager. Jag funderade om jag vågade lämna hemsidan några timmar, om andra skulle köpa under natten. Så jag påbörjade ett köp och lät datorn vara på hela natten. På morgon slängde jag mig över datorn och slutförde köpet.
Nu äntligen skulle allt vara klappat och klart. Varje dag var jag ivrig och kolla om jag hade ett paket och hämta. Efter någon vecka utan paket så försökte jag att ringa affären, de var en telefonsvarare som sa vilka telefontider som de hade. Dagen efter ringde jag dit igen, samma sak då. Så höll jag på i kanske två veckor.
Sedan gav jag upp och gick till polisen och gjorde en anmälan. Efter några veckor fick jag ett brev, där det stod att ärendet var nerlagt. Plötsligt en dag så kom pengarna in på kontot ändå. Fråga inte mig hur och vem som satte in dem.

I slutet av sommaren blev det en spricka i displayen och nu nu har den växt, så nu är den över hela.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *