Förlåt Idde schultz

Nästan hela dagen idag har jag känt mig seg. Jag kollade lite slarvigt upp vem eller vilka som skulle komma till Musikplatsen idag, jag läste bara Sulo. Eftersom jag var seg och inte kände igen artisten så stannade jag hemma.

När jag hörde och förstod att det var Idde schultz så blev jag lite ledsen.
Jag tycker jättemycket om hennes låt, Fiskarna i havet som jag lyssnade mycket på under en tid när jag bodde i Skarpnäck.

Bussresan ifrån Ica

Igår var jag och handlade på Ica Värtan. Eftersom det snöande så bestämde jag mig för att åka buss både dit och hem, nu menar jag inte färdtjänstbuss utan en SL buss.

På dit vägen ville jag se om det blev närmare om man åkte till Rökubbsgatan men det blev längre.
Efter min handling så gick jag till Östhammarsgatan. När jag stod där och väntade på bussen så fick jag på något i närheten som såg rätt häftigt ut. Det ska jag försöka hinna filma innan det försvinner, helst när det är mörkt ute.

Jag tog samma buss hem, linje 1 ifrån Östhammarsgatan kl 15:59.

När jag skulle gå av vid Jungfrugatan så hade jag tryckt på knappen för avstigning. Direkt när bussen hade lämnat hållplatsen Värtavägen så tryckte jag på avstigningsknappen för rullstolar och barnvagnar. Jag såg i bussen att lampan tändes när jag hade tryckt på knappen, för säkerhetsskull tryckte jag flera gånger. När busschauffören stannande bussen vid hållplatsen jungfrugatan så stannade han ca en meter ifrån trottoaren och han sänkte inte häller ner bussen. Undra vad han tänkte på, ville han jävlas?

Bo Kasper Orkester på Cirus

I måndagskväll var det dags för en konsert med Bo Kasper Orkester på Cirkus.
På dagen såg jag på SVT ABC-Facebooksida att de skulle göra en intervju med Bo Sundström. De ville att man skulle skicka in Stockholmsrelaterade frågor som Margareta Benson sedan skulle ta och fråga Bo. Jag skrev: När och vart spelade ni första Stockholms spelning? Vi ses ikväll på Cirkus. Deras svar på min fråga var: Grodan på Stureplan.
Jag trotsade småregnet och gick till Cirkus.

När de hade spelat ett par låtar så tänkte jag, hjälp jag kommer inte att känna igen några låtar alls ikväll. Fy på mig, jag har inte lyssnat på deras hela nya skiva. Efter de inledande låtar började de spela lite äldre låtar som jag självklart kände igen. Helheten av konserten blev mycket bra.

När de hade gjort några bra extra nummer så kändes det som att var slut, så jag gick ut. Men när jag tog på mig jackan så hörde jag att de fortsatte dm. Då var det bara att gå in igen. Efter någon till låt så kom Bo springande ut bland gångarna på parkett. Jag kunde nästan ta på honom. Allt gick så fort så min assistent hängde inte med min kamera.

Råsunda fotbollsstadion hade öppet hus

I torsdags spelades den sista fotbollsmatchen på Råsunda fotbolls stadion. Dessvärre blev det en tung förlust som innebär att A.I.K. inte kan gå vidare i Uefa Europa League.
I samband att Råsunda ska stänga efter 75 år. I söndags hade A.I.K. och svenska Fotbollsförbundet ordat ett öppet hus på Råsunda fotbollsstadion mellan kl 14.00-17.00. Eftersom jag skulle på hockey senare på dagen så åkte jag hemifrån vid ett tiden.
Det var nog bra att jag började åka hemifrån vid ett. För när jag kom fram till Råsunda så var det kö med människor nästan från gångtunneln vid Frösundaleden. I kön kunde man se folk som hade tagit med sig ett antal föremål som aldrig skulle tillåtas på sportevenemang. Det var skruvdragare, spadar, plastpåsar och kärror av olika slag. De hade öppnat de stora portarna på Norra sidan, de är så stora så att bilar ska kunna åka in på plan.

Jag tog inte med mig något hem men det var kul att se alla andra som tog med sig allt möjligt. I mittcirkeln hade de förberett ett gäng A.I.K.-påsar med en bit av gräsmattan. De var ganska många som rusade in och tog en påse.
Ett annat ”hett” byte var att skruva loss en stol eller flera stolar som satt ihop. Uppe från norra stå hörde jag något ljud ifrån någon form av maskin, då var det någon som höll på med någon vinkelslip. De ville ta med sig en bit av räcket.

I högtalarna intervjuade de då och då människor som var på plan. De fick berätta om sina Råsundaminnen. Flera av de nämnde den matchen som jag också minns som den mäktigaste matchen. A.I.K. – F.C. Barcelona.

Under de tre timmar som öppet hus var hade de varit ca 7000 människor besökt och beundrat Råsunda. I slutet av januari 2013 kommer de att börja riva Råsunda fotbollsstadion.

Jag åkte direkt till Hovet för att kolla på jubileumsmatchen A.I.K. – Linköping, som tyvärr A.I.K. förlorande. Jubileum var för att det var 50 år sedan som A.I.K. flyttade in på Hovet.

Så mycket bättre

Nu har jag sett Så mycket bättre som jag spelade in samtidigt som jag tittade på Gäster med gester, sparade in ca 30 minuter på att spola förbi all reklam. Det är bra med digitalbox men kanske inte tillräckligt bra. Kanske blir det ett köp snart…

Harrys dop