Råsunda fotbollsstadion hade öppet hus

I torsdags spelades den sista fotbollsmatchen på Råsunda fotbolls stadion. Dessvärre blev det en tung förlust som innebär att A.I.K. inte kan gå vidare i Uefa Europa League.
I samband att Råsunda ska stänga efter 75 år. I söndags hade A.I.K. och svenska Fotbollsförbundet ordat ett öppet hus på Råsunda fotbollsstadion mellan kl 14.00-17.00. Eftersom jag skulle på hockey senare på dagen så åkte jag hemifrån vid ett tiden.
Det var nog bra att jag började åka hemifrån vid ett. För när jag kom fram till Råsunda så var det kö med människor nästan från gångtunneln vid Frösundaleden. I kön kunde man se folk som hade tagit med sig ett antal föremål som aldrig skulle tillåtas på sportevenemang. Det var skruvdragare, spadar, plastpåsar och kärror av olika slag. De hade öppnat de stora portarna på Norra sidan, de är så stora så att bilar ska kunna åka in på plan.

Jag tog inte med mig något hem men det var kul att se alla andra som tog med sig allt möjligt. I mittcirkeln hade de förberett ett gäng A.I.K.-påsar med en bit av gräsmattan. De var ganska många som rusade in och tog en påse.
Ett annat ”hett” byte var att skruva loss en stol eller flera stolar som satt ihop. Uppe från norra stå hörde jag något ljud ifrån någon form av maskin, då var det någon som höll på med någon vinkelslip. De ville ta med sig en bit av räcket.

I högtalarna intervjuade de då och då människor som var på plan. De fick berätta om sina Råsundaminnen. Flera av de nämnde den matchen som jag också minns som den mäktigaste matchen. A.I.K. – F.C. Barcelona.

Under de tre timmar som öppet hus var hade de varit ca 7000 människor besökt och beundrat Råsunda. I slutet av januari 2013 kommer de att börja riva Råsunda fotbollsstadion.

Jag åkte direkt till Hovet för att kolla på jubileumsmatchen A.I.K. – Linköping, som tyvärr A.I.K. förlorande. Jubileum var för att det var 50 år sedan som A.I.K. flyttade in på Hovet.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *