Hamnens dag

Idag var det Hamnens dag vid Skeppsbron, ett slags öppethus. Man fick gå ombord på några olika båtar, bl.a. på Teaterskeppet, en bilfärja, ånedinlinjen och kustbevakningen.
Jag ville gå ombord på så många båtar som möjligt. Jag frågade någon som stod vid ånedinlinjens båten lite om tillgängligheten på båtarna, om varför så många båtar har heltäckningsmattor. Hon visste inte men hon kunde tänka sig att de berodde på att mattorna dämpar ljudet ifrån båten.
Hon sa också att bilfärjan som stod vid en annan kajplats hade rampar och inte hade några heltäckningsmattor.

hjälpmedelscentralen och Musikplats Stockholm

Igår ringde hjälpmedelscentralen och meddelande att joystickmusen var klar och hämta. Jag hann inte åka dit och hämta den igår för då hade jag fullt upp med att ominstallera datorn som hade varit inne på service.

Idag åkte jag dit och hämtade den, därifrån åkte jag på ett möte på IGS. Det gick bra. Direkt därifrån gick resan vidare till Radiohuset och dagens lunchkonsert. Dagens artist var Emilia Mitiku.

IFA och dator

Igår och idag har jag varit på kurs i ekonomi som IFA hade i Haninge. Den var både lärorik och trevlig. Alltid skoj och träffa nya personer och prata med dem.
Idag vid lunchen på kursen ringde mobilen. De var UPS som stod utanför min dörr och skulle lämna min dator som har varit inne på service. Hmm, skulle inte de kunna förvarna att de ska komma? Jag frågade om jag kunde åka och hämta mitt paket. De skulle jag kunna men efter kl 18.00. Det hade jag ingen lust med för jag ville kolla på A.I.K. som spelade borta hot HV71.
De kommer imorgon istället med datorn.

Tomas Ledin

Här om dagen ringde jag och bokade en biljett till Tomas Ledin. I torsdags så tänkte jag hämta ut den, här nere i våran tobaksaffär. Där har jag hämtat ut andra biljetter förr som jag har bokat via Ticnet.
När jag sa i affären att jag ville hämta ut en biljett så får jag till svars, att de har slutat med det. Så jag gick till Spelöversten som ligger i Fältöversten, där har jag också hämtat ut biljetter förut. Även där gick det inte men fick veta att Ticnet har inte längre samarbete med ATG. Hon sa att det fanns fåtal ställen och hämta ut biljetterna på, närmaste var en spelbutik vid Centralen, Pressbyrån inne på Cityterminalen. Så jag åkte dit till stora Pressbyrån på Centralstationen men där kunde jag inte häller hämta ut. Jag blev hänvisad till övervåningen. Där hittade jag Stockholms Turaffär och där kunde jag slutligen ta ut min Tomas Ledin biljett.

Om någon undrar om affären är tillgänglig för rullstol och Permobil så är svaret nej. Jag som sitter i en Pantera var orolig för att ha ner något ifrån hyllorna.

Radiohuset

Idag var det första gången som jag var på Musikplats Stockholm i höst, efter ombyggnad av hangaren i Radiohuset. Men fortfarande är de samma snurrdörrar vid entrén så att om man kommer med rullstol måste man fortfarande ta en annan dörr.
I hangaren var det inte så kallt som det var innan, genom att de hade placerat ett café och några bord längs väggarna.
Lite häftigt och intressant att se bilderna och läsa lite historia om Radiohuset.

Timo Räisänen