Teknik och handikapp – går det ihop

I många fall hjälper tekniken till och underlätta en del för oss som är funktionshindrad. Många av oss har ett eller flera hjälpmedel där tekniken är jätteviktigt. Det finns en uppsjö av hjälpmedel till t.ex. datorn. Det spelar ingen roll om du är blind, har inga armar eller ben, har dålig finmotorik. Det är bara några områden där det finns flera typer av hjälpmedel. Eller olika typer rullstolar och elrullstolar. Här måste en varning utfärdas. Om du som jag har talsvårigheter, sätt dig inte vid dragon dictate som är eller var ett röststyrningsprogram. När jag skulle prata in min profil, efter ett tag så kom det upp någon halvstor dialogruta där det stod något liknade: Programmet kan inte fortsätta för du pratar för otydligt. Tur att jag inte kände mig kränkt…

Vissa som har ett rörelsehindrad är ganska teknik intresserad av sig. Självklart finns det rätt så många som inte kan något. Det är som allt annat, väldigt blandat
som inte behöver eller har en koppling till funktionshindret.

Jag är ganska intresserad av teknik. Det är därför som de gör ont att se alla andra gå runt med sina Ipad och Smartphone. Jag vill också kunna vara med på ”mobil-tåget” men det är omöjligt för jag klarar inte av de häftiga tekniska apparater som olika företag spottar ut sig.

Ett aktuellt ämne för mig är att hitta en modern mobil, som ni har kunnat läsa om här på Filuren.com.

Det kommer upp tre frågeställningar i huvudet:

Vilka valmöjligheter har vi
Hur modern får vi vara
Vilka krav har vi

Print Friendly, PDF & Email

En reaktion på ”Teknik och handikapp – går det ihop”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *