Permobil

Permobil

I början när pappa bodde i Gudö, så band han fast gräsklipparen bakom Permobilen och sedan körde jag runt på tomten och klippte. De gick bra men jag fick inte svänga för tvärt för då fastade gräsklipparen i Permobilen.

När jag bodde hemma hos mamma i Trollbäcken så åkte jag runt och sålde jultidningar. Jag stannade permobilen och pekade på jultidningskatalogen som jag hade mellan knäna. Det fungerade med blandat resultat, vissa förstod vad jag ville medans andra frågade om jag behövde hjälp med något.

En gång möte mamma och jag Lasse Berghagen vid Allé plan. Vi stannade och pratade, han var lite nyfiken av Permobilen. Några år senare, i slutet av åttiotalet stötte jag på Lasse nere på Mallorca. fick autograf på Mallorca. Då frågade jag om hans autograf. Se här:
Lasse Berghagens autograf

Lasse var gäst i P4Extra 2009-12-10, efter programmat kunde man chatta med honom.
Här kan du läsa vad vi skrev:
Lasse Berghagen

Jag tyckte om att utforska områden runt om kring där jag bodde. När jag bodde hemma hos mamma så åkte jag omkring i Trollbäcken och lärde mig hitta ganska bra.

En varm dag när jag bodde i Skarpnäck så ville jag ut och åka. Jag tog skikte på Gullmarsplan. Väl där så åkte jag över bron till södermalm. Sedan letade jag mig längs vattnet till Hornstull. Det var så roligt så jag åkte ända till Thorildsplan. Då vågade jag inte åka längre så jag tog tunnelbanan tillbaks.

Jag kommer inte ihåg när jag fick RTP-radion men före 1993, för jag bodde hos mamma fortfarande. Radion gick till en central, på sätt kunde man få hjälp om man fastnade eller om batteriet tog slut. Eftersom jag inte talade så bra så hade man kopplat ihop en ”parrot” med vanliga RTP-radion. parrot var en apparat som man spelade in ett antal fraser på. Jag var den första användaren som hade den kombinationen. Vi båda hade listan med fraserna så att centralen ställde frågor som jag kunde svara på.

Visst jag kan ibland tänka tillbaka till tiden då jag hade permobil. Men jag känner att jag blir och klumpig när man vill in på olika ställen. Därför har jag valt att inte ha permobil idag.

Print Friendly, PDF & Email

En reaktion på ”Permobil”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *