Assistans och sex. Går det ihop?


Assistans bygger ju på vad jag behöver hjälp med, det är ju själva grundbulten i arbetet.
Jag är med och talar om vad assistenten ska göra. Det ser jag som en självklarhet. Sedan kan man diskutera hur mycket jag som brukare ska vara med och tala om i varje sak. Jag tänker på om jag ska be assistenten att t.ex. vattna eller diska. Hur noga ska jag vara? Ska jag säga: sätt på vattenkranen, fyll upp ca 8 cm vatten i diskhon och beskriva hur assistenten ska hålla t.ex. koppen för att kunna diska den på alla sidor. Eller är dessa saker underförstådda då jag ber assistenten att diska?

Jag hade ett förhållande med en tjej som har ett större assistansbehov än jag, vilket innebär dygnetruntassistans. Det var inget som jag tänkte mycket på, för jag har erfarenhet sedan tidigare av en partner med lika stort behov. I ett förhållande tycker jag att man inte får begränsa sig pga. assistenterna, ja, såvida det inte gäller något olagligt vill säga.
Jag minns när jag skulle sova över hos min flickvän. Jag fick sova på en madrass på golvet för det gick inte att lösa på något annat sätt.
Som människa vill man ju ha sex ibland med sin partner. Jag fick lära mig att de skulle bli mycket svårare än vad jag trodde.
Jag märke snart att det var något som inte var som det skulle.
Det framgick ganska fort att hennes assistenter hade sagt att de skulle säga upp sig om vi hade sex. Ja, förutom en assistent som jobbade en kväll varannan vecka. Snacka om schemalagt sex.

Förresten, om jag skulle vilja snatta eller dylikt så behöver jag ju mina armar och ben, det som jag har assistent för. Hm. Ska armar och ben säga åt resten av kroppen, att ”fy, detta är olagligt”. Undrar hur det skulle gå? Antagligen åker personen och assistenten fast. Men stopp här nu – har inte assistenten bara gjort sitt arbete, ja, som armar och ben?

Om man skulle vilja testa sex i andra kombinationer än med någon av det motsatta könet. Man kanske vill pröva en trekant eller vara med någon av samma kön. Vågar man det?
Eller avstår man för att man inte vill att ens assistenter ska få veta något? Om svaret är ”ja” så kvarstår frågan. Gör man saker som man själv vill, eller tar assistenten ”kontrollen” över vad man gör och inte gör?
Tar man till andra sätt? Köper man sex? Det är ju olagligt.

Självklart finns det saker som kräver mer planing.
Jag kom just nu att tänka på: Skulle jag kunna bestiga Mount Everest med assistenter? Svaret borde vara ja. För det är det jag vill. Men antagligen ligger många hinder i vägen som man först måste lösa.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *