Körkort – till vilket pris?

Tanken på att ta körkort har kommit och gått.

Jag hade inget riktigt stöd hemifrån. Mamma trodde att jag skulle hoppa till när något plötsligt kom utanför bilen och att jag tappar koncentrationen. De var jag också lite orolig för. Det visa sig att båda hade fel på den punkten.

De började för ca 8-10 år sedan. Då som nu känner jag, vilken frihet det skulle vara att ha körkort. Jag tog reda på var en trafikskola fanns här i Stockholm som har anpassade bilar.
Åkte dit och gick igenom vad jag skulle börja göra för att få övningsköra. Jag fick veta att Vägverket ville träffa mig innan. Sedan ordnade jag körkortillstånd.

De hjälpmedel som jag behöver är en automatväxlad bil med blinkers i nackstödet och en knopp på ratten.

Det krävdes många lektioner, då pratar vi om ca 80 dubbellektioner. Jag kom ganska långt i körningen men teorin var det värre med. Jag var dålig på den. Sedan började jag få mindre pengar och var tvungen att avvakta.

Jag började igen ca -04 och ville göra ett nytt försök. Var tvungen att besöka Vägverket igen och förnya mitt körkortillstånd. Gick en teorikurs och körde igen. Efter ett tag så ville jag veta hur många lektioner som läraren trodde att jag skulle behöva förutom de ca 30 lektioner som jag har redan tagit. Jag fick till svars 80 till 100 dubbellektioner till.

Om jag kunde övningsköra även hemma så minskar ju utgifterna. Vem har en anpassad bil innan man har körkort?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *