Citybanan

Filuren.com

Citybanan hade för det mesta öppet hus två gånger per år. Jag brukar ha ögon och öron öppna för att snappa upp när det är.
Som jag kommer ihåg har jag åkt på tre öppet hus, före år 2014. Alla tre gånger har det varit vid Söder Mälarstrand.
Jag har för mig att hösten 2012 besökte jag ett tält med video, bulle,kaffe. Där man fick information om bygget.

Jag har för mig att mitt första besök på ett öppet hus som Citybanan anordnarde var på söder mälarstrand. Jag som många andra personer gick dit. Jag möttes dock av en skylt där det stod något med att inga på hjul fick komma in.
Jag fick bara se på videofilmer som rullade i tältet, där förklarade de om arbetet gick så jag fick vända, lite frustrerad.
Efter det så tänkte jag, varför skulle inte jag få komma ner bara för att någon kör mig i rullstol. De kör ju ner stora maskiner på hjul.

Nästa gång som det var öppet hus vid Fatbursparken 2013-10-13, så gick jag dit. Den här gången hade jag satt på mig min Gropro kamera. Kön var jättelång så jag tänkte att jag gå förbi alla och få tag i någon som jag kunde prata med. Till en början fick jag nej men jag ifrågasätte en del som hon sa.
Det slutade med att jag fick hennes visitkort och hon skulle se vad hon kunde göra.
Jag slängde iväg ett mail på än gång när jag kom hem. Det dröjde ett tag innan jag fick svar så jag hade nästan slutat hoppas.

2013-11-06 möttes vi vid Söder Mälarstrand.
Vi fick en allmän genomgång innan vi åkte ner i tunneln. Vi fick hjälmar, västar och passerkort på oss.
Där hoppade vi in i en Toyota:, jag, min assistent, En projektledare från Citybanan och en byggarbetare ifrån Österrike. tydligen kommer många från Österrike som arbetar med Citybanan.
De syntes att den var en arbetsbil och det luktade damm i bilen.
Där nere mötte vi en del byggarbetare och olika maskiner. Medan vi åkte runt berättade projektledaren om bygget och vi fick titta in i sänktunneln som går mellan söder Mälarstrand och under Mälaren. PÅ väggarna kunde man se en massa obegripliga nummer som de bara delvis kunde förklara.

Inför öppet hus på hösten 2014 så hade jag och Citybanan kontakt. De tog sig tid att maila ut karta vilken väg som skulle kunna ta nere i tunnlarna, där det inte var några trappor. När jag kom fram där man gick ner så vinkade de förbi mig, före en del andra 🙂

Öppet hus Citybanan 20141013

En Unik film ifrån Citybanan konstruktion 2013-11-06
https://youtu.be/lffnrL8xUz0

En spellista ifrån 2015-03-29
https://www.youtube.com/playlist?list=PL45KxxXmGPNsE-xMGvp4TQXt5Rv-O65VB

Öppet hus i citybanan 2014-10-12
https://youtu.be/eN470WGJJWM

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *