En solig och galloperande nationaldag

Filuren.com
Jag slängde ut en Fråga igår på Facebook om någon ville följa med mig på Smaka på Stockholm, Jenny nappade på det.

Jag var lite seg i morse, det var nog efter gårdagens promenad.
Då jag tog en promenad ner till Dramaten och sedan följde jag vattnet till Djurgårdsbron. De var några lastbilar med de som tog studenten som åkte men jag inbillar sig att det var många fler mitt på dagen.

Ibland glömmer jag bort vissa sträckor som är härliga att gå förbi. Strandvägen är en sån plats. Jag gick ända till Djurgårdsbrunn, en härlig sträcka att gå längs vattnet.
När jag gick hem över gärdet så såg jag att det hade satt upp bana med två staket parallellt med några meters avstånd. Banan var 2700 meter lång. Jag haffade någon som höll på med att packa upp något och frågade vad det skulle bli och när. Han berättade att det skulle bli Nationaldagsgaloppen imorgon (idag).

På förmiddagen skulle Jenny och jag höras av för att bestämma vart vi skulle ses.

Efter ett tag så hittade vi varandra. Vi gick ett varv i kungsträdgården för att kolla vad som fanns. Sedan gick vi köpte mat och åt. Det var riktigt trevligt. När vi skilde på oss så tänkte jag åka buss ut mot Gärdet men busschauffören vinkade att jag inte fick gå på.
Jag orkade inte vänta på nästa buss så det blev en promenad ända till änden på Linnégatan. Där fick jag vänta ett tag på bussen som skulle ta mig till Museiparken vid Gärdet. Jag ville se Nationaldagsgaloppen men jag hann bara se några meter av sista loppet när jag kom fram.

Print Friendly, PDF & Email

2 reaktioner på ”En solig och galloperande nationaldag”

  1. Då har du fått ordentligt med frisk luft de senaste dagarna – och dina assistenter har fått rejäl motion 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *