Tärnströmmatchen, A.I.K. – HV71

Filuren.com
Ikväll var det matchen A.I.K. – HV71 på Hovet. Redan på vägen till Hovet hade jag bestäm mig för att jag skulle sätta mig på långsidan. Jag tycker att de är tveklös den bästa platsen som man kan sitta på. Därifrån han man bra överblick över hela planen.

Innan matchen hyllades Dick Tärnström som tyvärr fick avsluta sin karriär p.g.a. ryggbekymmer. Agneta Sjödin var värd för ceremoni. De var några personer som höll tal. Han fick en A.I.K. tröja med nr 611 som är de antal matcher som han gjorde i A.I.K. tröja och Supportrarna överräckte en rullator (!) för att backhjälten ska fortsätta ta sig till Hovet.

Själva matchen var bra med en tung 0-2 underläge efter första perioden. A.I.K. lyckades med att vända matchen och vann med 4-2.

När jag var i gången ifrån Globenområdet in till Gullmarsplans tunnelbanestation så började en man prata med mig om att det var en bra match.
Vi pratade lite om hur laget har blivit bättre under säsongen. Sen nämnde han i förbifarten att han var där för att fira av sin son som var nere på plan. Tydligen var Dick Tärnströms pappa. Han skulle åka till centralen för att ta tåget till Nyköping, där han bor.

Nere på perrongen hann jag fram till honom och frågade om jag fick ta en bild på honom. Han tyckte att jag skulle ha hans V.I.P.-kort ifrån matchen. Det kändes mäktigt!

Se bilder

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *