Seniormobilen, för alla?

Idag ringde jag till Dorosupporten med ett antal tekniska frågor. Jag fick prata med en tjej och ganska snart förstod jag att hon inte skulle kunna svara på alla mina frågor. Hon försökte ändå men sedan fick en annan ta över samtalet. Då fick jag ta om allt igen för honom. Han kunde inte häller svara på alla frågor och han påtalade att de var en ny mobil som de inte ha jättebra koll på än. Han bad mig att maila in alla frågor istället:

Hej!

Jag heter Anders Berglund. Jag har ett rörelsehinder som bl.a. innebär att min finmotorik är dålig.
För några år sen jobbade jag som pc-samordnare och hade bl.a. hand om våran Linux och Novell server.

I förra veckan hittade jag eran Doro PhoneEasy® 740. Valet föll på den pga att den har stora knappar.

Tack vare mitt stora teknikintresse så upptäckte jag att det var saker och funktioner som saknades i Doro 740.
Kommer från en Nokiavärld där man t.ex kunde koppla telefonen till datorn och skriva SMS via PCn.
Det här var något som underlättade mycket då min motorik är dålig. Jag gillar verkligen Doro 740 för sina stora
och tydliga knappar. Det här underlättar mycket i min vardag. Jag har även många bekanta som är funktionshindrade och
som just nu väntar på och ser hur det går för mig att hantera den här telefonen.

Jag ringde nyss till eran support. Ni ville att jag skulle maila frågoRna istället:

1. Jag läste att min Doro experience upphör 2014. Vad har ni för planer där?

2. SMS via Doro experience?

3. Hur uppdaterar & synkroniserar telefon?

4. När man importerar *.vcf via Experience ersätts å ä och ö i kontaktlistan. Kommer det att åtgärdas?

5. Hur ser betalningsalternativ ut (t.ex. SEQR, SWISH, WYWALLET)

6. Sync av Ical med Outlook? Så båda källorna synkroniseras.

7. Åtkomst till Android och Google Play. Vilka är begränsningarna?

8. Finns det nånstans där kan följa Doros projektplaner och kan man hjälpa till på något vis?
Jag skulle gärna ställa upp som testperson för att förbättra era produkter.

Nu är det bara att vänta och se vilket svar som dem mailar tillbaka.

Print Friendly, PDF & Email

8 reaktioner på ”Seniormobilen, för alla?”

 1. Min reflektion är att den del av världens befolkning som har ett funktionshinder växer. I Sverige har drygt 20% någon form av funktionshinder. När länder utvecklas växer andelen med funktionshinder. Här finns en gryende marknad för den typ av mobiler du efterfrågar. Denna växande grupp måste man marknadsföra genemot mobiltillverkarna.

 2. Hej
  Har du fått någon respons på dina frågor av Doro? Vi skulle lägga in en mmsprofil på frugans telefon igår och då började lampan för missat samtal/meddelande blinka och den slutate inte tröts att vi tömde alla samlatslistor. Idag ringde vi doro och fick till svar var att de kände till felet på denna modell och det enda sättet att få lampan att sluta blinka var att fabriksåterställa telefone, så det gjorde vi . Vi fattar inte hur Doro har mage att sälja en så ”enkel” smartfon som de säger att det är när inte ens mms funkar som det ska på den och gramför allt verkar de veta att det är buggar i den men hur kan man då sälja den?

 3. ´Jag har varit i kontakt med en kvinna som är ansvarig på PTS och berättat min historia om jakten på en mordern mobil.
  Hon skulle prata med sina kontakter på Doro. Hon höll med om att deras tidigare svar inte var tillfredsställande.
  Fick även ett tips att det finns en Emporia-mobil men verkar sakna smartphone-funktioner.

  För någon vecka sedan gick jag tillbaka till Mediamark för att återlämna mobilen. Efter att ha stått vid disken och inväntat bufikchefen så fick jag ett nej. Han påpekade att det fanns några små repor på skärmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *