Full fart i lördags

Jag var på fest i helgen. Jag hade inte köpt någon present så det blev några timmar upplevelse ut med den blåa tunnelbanelinjen. Det var sånt härligt väder så jag bestämde mig för att åka till Sundbyberg.

För några veckor sedan var jag på Webbhallen i Solna, då regnade så det var inget väder att promenera i. Därför kände jag för att gå till Råsunda stadion i lördags. Jag gick upp till Prästgårdsgatan förbi mitt gamla jobb. Vad det har byggs mycket däromkring, både nya stora hus men också tvärbanan som håller på att växa fram. Jag saknar Ankdammsrondellen som har ersätt med en korsning.

Till min frustration tog batterierna i kameran slut rätt så tidigt. Jag som hade tänkt att ta många kort på Råsunda stadion som kommer att rivas. Så det får bli en till resa dit rätt så snart. När jag kom fram till stadion så haffade jag någon på gatan och frågade vart A.I.K. shoppen låg. Sedan var det bara att gå in och handla A.I.K. mugg som jag skulle ge bort i present senare på kvällen.

Jag tog tunnelbanan ifrån Solna centrum ända till slutstationen Kungsträdgården, därifrån gick jag hem.

På kvällen skulle jag iväg på fest. Jag kom någon timme efter alla andra för jag ville se klart matchen Luleå – A.I.K., där A.I.K. fick med sig i alla fall en poäng. Efter matchen åkte jag kollektiv till Fridhemsplan. Jag hade två alternativ tunnelbana eller buss. Den här gången valde jag buss för att de åker jag mindre än tunnelbana och för man ser mycket mer liv och rörelse ovan jord.

När jag kom fram till festen så möttes jag av en rätt så full lokal med personer. Det var en del personer som jag kände, någon ifrån tiden som jag gick på Träffstugan och en ifrån simklubben Grodan samt Åsa som badade i Svedmyra. Hon hade med sig sin mamma som assistent, hon kände jag också igen. Det tog ett tag innan hon kände igen mig. Av henne fick jag veta att Mickes mamma Eva, bodde numera i Sundsvall men åkte ner hit ibland för att jobba som assistent. Micke som jag var klasskamrat med i ca 5 år som tyvärr gick bort för ett antal år sen. Assistent ville ta en bild på mig för att visa för Eva.

Vi bjöds på fika och läsk, till efterrätt var det tårta och kaffe. Sedan var det dans, dans och dans. Dansen var i ett mindre rum, där inte alla kom in för att rummet var litet. Man fick stå som packade sillar, inte så lätt att försöka dansa då.
Efter ett tag så var det dags för Fiskdamm, ja ni läste rätt. Alla fick några godisbitar.

Jag tycker att de är lite komisk att man har sin fest hos sin assistans samordnare. Det känns lite som någon reklamfest för de. Men å andra sidan får man som företagare göra avdrag som representation.

Vad menar man när man använder ordet fest? Det är olika för olika personer: En del skulle nog förknippa fest med sprit och andra inte.
Självklart kan man ha fest utan sprit.

Print Friendly, PDF & Email

3 reaktioner på ”Full fart i lördags”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *