Den historiska första fotbollsmatch på Friends Arena

Innan jag skulle ta taxi till invigningsceremonin som var innan landskampen mellan Sverige och England på Friends Arena så lyssnade jag som vanligt på radio Stockholm. Där kunde man höra att framkomligheten allt annat än var bra. Det var någon incident på Valhallavägen samt att de avrådde att ta bilen till Friends Arena. Jag kollade upp hur man skulle ta sig dit med kommunaltrafiken. Visserligen skulle det gå men jag kände tyvärr inte för det.

När man kom in på arenan så kändes det enormt stort, nästan som man var någon annan stans i Europa, det var så mäktigt.
Väl inne på den stora arenan gällde att hitta sin plats. När jag kom fram till den så möttes jag av en stor tv-kamera som hade tagit min plats. Det är ingen som man säger åt, sätt dig på din plats. Jag fick en annan plats i närheten.

Överallt i arenan så finns det tv-skärmar som jag trodde visade allt som visades på den stora jumbotronen som finns hägnades i mitten av arenan men så var det inte. sektionen som var ovanför där jag satt, gick så långt ut så att den som sitter på handikapplatsen inte ser jumbotronen. Det är en jätte stor miss!
En liten komisk sak var att när de spelade Englands nationalsång så hördes engelsmännen mycket mer än de svenska supportrarna, än när den Svenska nationalsången spelades.

Fotbollsmatchen var mäktigt att se. Dels för den fullsatta arenan 49967 men också för att Sverige vann tack vare Zlatan Ibrahimovic snygga mål.

Jag Hade beställt taxi till 22.30 så jag fick några minuter innan matchen var slut. Tänkte att jag skulle komma ifrån arenan på ett smidigt sätt men det skulle jag få äta upp flera gånger.

Jag började gå ut ifrån Friends Arena, gick fram till vändplanen. Insåg ganska snabbt när folk välde ut ur Friends Arena att här kommer ingen taxi fram. Så jag gick ner ifrån bilrampen. Stod där ett tag bland ridande poliser. och undra hur vi skulle hitta taxin. Då fick jag ett samtal ifrån taxin och han sa att han var på en gata, utanför avspärrningarna. Vi började gå mot Dalvägen, där taxin skulle möta upp oss. Efter ett tag så ringde vi upp taxin igen och undrade vart han va. Chauffören hade försökt att köra ända fram till arenan men polisen tillät inga bilar åka in.

Det var så långa bilköer så han hade parkerat taxin där uppe i ett annat område. Chauffören kom gående och sa att vi fick gå upp till taxin. De som gick kom fram fortare fram än de som satt i bilarna. Sedan blev det en promenad upp till taxin som stod i området ovanför. När jag satt satt i taxin på väg hem så sa chauffören att han hade fått meddelande på datorn att Inga bilar fick komma in till arenan före 23.30.
Jag var hemma 23:45.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *